Årets kajakfiskare – Stråken 4-5/5 2024
Årets kajakfiskare – Stråken 4-5/5 2024

Årets kajakfiskare – Stråken 4-5/5 2024

1 0
Read Time:2 Minute, 35 Second

Under den årliga kajakfisketävlingen vid Stråken samlades 15 entusiastiska kajakfiskare för att delta i en spännande helg fylld med fiske och kamratskap. Tävlingen inleddes under en strålande solig himmel, där vinden viskade lätta brisar som endast stördes av ett plötsligt skyfall på lördagskvällen.

Deltagarna spenderade den första dagen med att jaga efter abborre, där endast tre stycken kunde registreras för tävlingen. Lars, en skicklig fiskare känd för sin taktik och precision, tog täten med en imponerande 110 cm total längd av abborrar, vilket satte honom i en stark position inför söndagens utmaning: att fånga de tre längsta gäddorna. Med samma skärpa som dagen innan, visade Lars återigen sin expertis och säkrade förstaplatsen med en total längd på 290 cm. Hans fångst bestod av gäddor på 67 cm, 58 cm, och 55 cm, samt abborrar på 41 cm, 35 cm, och 34 cm.

Lars med en fin abborre

Cherdsin, en annan tävlande som inte gav upp utan kämpade in i det sista, gjorde en imponerande klättring och lyckades säkra andraplatsen med en total längd på 182 cm, bestående av gäddor på 55 cm, 54 cm, och 51 cm, samt en abborre på 22 cm.

Tredjeplatsen gick till Peter Eriksson, som med en kombination av skicklighet och tur lyckades samla ihop en total längd på 169 cm. Hans fångst inkluderade en gädda på 61 cm, en annan på 44 cm, samt abborrar på 41 cm och 23 cm.

Mellan tävlingens intensiva stunder fann deltagarna avkoppling och gemenskap vid det vackra fiskevattnet. De flesta valde att tälta precis vid vattnet, vilket gjorde det bekvämt att lämna kajakerna över natten. Andra föredrog att bo i de mysiga stugorna vid Mullsjöcamping. Oavsett boende var det, som alltid, en fantastisk upplevelse att träffas och dela passionen för kajakfiske. Denna helg kommer utan tvekan att bli ett kärt minne för alla inblandade.

Tack till sponsorerna:

#kayakanglersweden #sannobaits #zman #bios #ursuit #pinewood #ramnordic #Fishycontestmanager #Fishguide Mikke Puhakka

Nästa tävling blir utanför Åmål – Edleskog:

Nu besöker vi igen efter 10år Edleskogs Värdshus med dess berömda gäddfiskevatten strax utanför Åmål.

Johan Postma driver hotellet och förutom mycket bra gäddfiskevatten så har Johan vunnit år 2017 ett gastronomiskt pris för deras egna lokalproducerade äppelsprit. Maten ska vi inte prata om…..Mycket bra.

Ca 50m från hotellet ligger fiskevattnet.

Under två dagar så ska vi få de 5 längsta gäddorna.

Jag har bokat hela hotellet och för 1000:-/pp/natt så ingår:

  • Boende i delat rum.
  • Frukost. (Man gör sitt lunchpaket)
  • Två rätters middag.

Tider:

KL: 08:00 – 17.00* Lördag

KL: 08:00 – 15.00* Söndag.

  • Tiderna kan komma att justeras.

Tillåtet med Preefish 31/5 KL: 12:00 – 18:00.

Boende: Detta bokar ni själva hos Johan.
Skriv i bokningen: ”kajakfisketävling” Eftersom vi har hela hotellet så inga andra utbölingar bokar 🙂

https://www.edsleskogswardshus.se/edsleskogswardshus@telia.com

Vill ni lösa boendet på annat sätt än på hotellet så kontakta Johan.
(Husvagn, tält).

Boka tävlingen här:
https://www.fishy.nu/contest/171/

Boka boendet här:
edsleskogswardshus@telia.com

Hitta hit:
https://maps.app.goo.gl/6ebmhRivr3Bih45dA

OBS Sista datum för anmälan: 28/5.

Gott samarbete med fisketillsynen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
100 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *