Mitt fiskeår 2023 – Anton Rådh
Mitt fiskeår 2023 – Anton Rådh

Mitt fiskeår 2023 – Anton Rådh

0 0
Read Time:1 Minute, 36 Second

Den 17e december svepte en kylig vind över vattnet, och det blev dagen för mitt sista fiskepass för året. Tillsammans med min gode vän Tobbe Svensson, lade vi ut våra kajaker och paddlade ut i gryningen. Det har varit ett år fyllt av skratt, kamratskap och den ständiga längtan efter det stora nappet. Även om jag inte kom ut på vattnet så ofta som jag hade önskat, blev det ändå 22 minnesvärda pass.Under dessa turer har jag utforskat fem nya vatten, varje gång med förväntan om att upptäcka något nytt.

Jag har haft förmånen att fånga 86 ståtliga gäddor, vars kraftfulla dragningar testade min styrka och tålamod. De 117 abborrarna var som små juveler i vattnet, var och en med sin egen unika skönhet. De sex berggyltorna, med sina färgglada fjäll, var en påminnelse om naturens mångfald, och den ensamma blågyltan var som en skatt jag bar med mig hem. De sju torskar jag lyckades fånga gav mig en känsla av stolthet, och den enda makrillen var som en blinkande silverpil i vattnet.

Årets tävlingar var fyra till antalet, och varje gång kände jag spänningen av tävlan. Att stå där på prispallen med en bronsmedalj från SM i kajakfiske var en dröm som blev verklighet. Och att dessutom sätta ett nytt personbästa på abborre, en magnifik skapelse på 1550 gram, var som kronan på verket.

Min största gädda för året mätte exakt 100 cm, en milstolpe som kommer att ekas i mina fiskehistorier. Och även om berggyltan inte vägdes, är jag säker på att den var en ståtlig fångst som vägde väl över kilot.

När jag ser fram emot nästa år, drömmer jag om fler fiskepass, fler äventyr i vildmarken och möjligheten att lägga till fler arter i min lista. Jag hoppas också att jag kan ta hem segern i någon av de tävlingar jag deltar i. Må nästa år bringa er glädje, fred och många minnesvärda fångster!

/Anton Rådh

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *