En Vindpinad Morgon på Sjön
En Vindpinad Morgon på Sjön

En Vindpinad Morgon på Sjön

0 0
Read Time:1 Minute, 49 Second

Jag vaknade tidigt, känslan av förväntan kittlade i magen. Det var äntligen dags för min årliga kajakfiskepremiär. Traditionen var tydlig: jag väntade alltid tills sportfiskemässan hade passerat innan jag gav mig ut på vattnet. Det var som om mässan markerade startskottet för fiskesäsongen.

Mitt första pass bar inga stora förhoppningar. Nej, det handlade mer om att komma ut, att känna vinden i ansiktet och vattnet under kajaken. Jag ville se till att allt fungerade som det skulle, att de senaste uppgraderingarna verkligen gjorde skillnad. Och uppgraderingar fanns det – min Native Titan 12 hade fått en rejäl makeover.

Yackattack – Trackpack beteslådor var en nyinvestering. Jag hade monterat dem på höjden, två stycken, och tänkte mig att de skulle rymma alla mjukbeten för abborrar. Det var som att ha en skattkista på vattnet – varje låda innehöll möjligheter till nya fångster.

Sunvisorn, det nya skyddet för ekolodsskärmen, var också en smart investering. Nu kunde jag tydligt avläsa ekolodsinformationen även när solen kämpade sig igenom molnen eller när regnet föll. Det var som att ha en personlig assistent som filtrerade bort störande ljus och väder.

Vinden blåste starkt när jag sjösatte kajaken. 12 meter per sekund, rak sydlig vind. Jag trampade iväg mot den närmaste ön, sökte skydd från vinden. Abborrarna nappade på Ned/släp-fisket med min lilla Relax-jigg. Men det var när jag såg det fina eko som liknade en gädda som spänningen steg. Jag positionerade kajaken, skickade iväg jiggens lockande rörelser – och SMACK! En fin gös låg i håven. Det var ögonblicket då allt föll på plats, när vattnet och fisken samspelade i perfekt harmoni.

Jag hade bara tänkt vara ute några timmar, men så är det med fiske. Tiden rinner iväg när man är i sitt rätta element. Mina Yackattack-lådor fungerade perfekt, och Sunvisorn fick jobba hårt när regnet öste ner mitt på dagen. En härlig första fiskepremiär för året – ett minne att bära med mig när jag längtar till nästa tur på vattnet.

Mr Silviu, dök upp. Han hade bytt upp sig från paddelkajak till trampkajak och verkade nöjd med sitt val. Det är alltid roligt med fler på vattnet – fisket blir mer än bara en aktivitet, det blir en gemenskap.

Happy
Happy
67 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
33 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *