En Perfekt Fiskehelg för mig – Maten är lika viktig som fisket!
En Perfekt Fiskehelg för mig – Maten är lika viktig som fisket!

En Perfekt Fiskehelg för mig – Maten är lika viktig som fisket!

0 0
Read Time:1 Minute, 35 Second

Det börjar med en bokning på ett enkelt vandrarhem, gömt bland tallskogar och nära vattnet. Jag hamnar en bit utanför Västervik, där gäddor och abborrar väntar på mig. Vandrarhemmet är enkelt, men det är precis vad jag behöver. Ingen stress, inga måsten – bara äventyr.

Jag packar det sista på min fiskekajak och ger mig av. Det är något speciellt med att vara ute på vattnet, omgiven av tystnad och naturens skönhet. Jag föredrar att åka själv, för det är då jag hittar mitt fiskemojo. Barnen och sambon vinkar av mig, och jag känner mig fri som en fågel.

På stereon spelar RUSH 2112, och jag paddlar söderut. Kajaken glider fram, och jag är ett med vattnet. Det är så här en perfekt fiskehelg börjar.

Gädda från kajak

Fiske, Mat och Omgivning

För mig är det inte bara fisket som räknas. Det är maten, omgivningen – hela upplevelsen. Jag vill ha kuperade sjöar, öar och åar. Inte platta vatten, inte tråkiga landskap. Jag vill ha äventyr!

I Västervik stannar jag till på Surfchack. Ett hamburgehak med fantastiska hamburgare och hemmagjorda milkshakes. 150 kronor senare och med en något större midja checkar jag in i stuga nummer 8. Den är liten, men jag får plats med all min utrustning.

Gädda från kajak

Klockan är 21:00, och jag kryper ner i sängen. Det är ingen straff längre att lägga sig tidigt. Sommarpratarna på radion är mitt sällskap. Morgonen kommer snabbt, och jag äter frukost på verandan. Kokta ägg, färskpressad apelsinjuice, musli och kaffe.


Gäddan som Spottade

Jag tar min kajak och sjösätter den. Redan efter fem minuter får jag napp. En 6-7 kilos gädda. Den hoppar upp i luften och spottar ut min big bandit-skitmört. Smartare än jag trodde. Jag lugnar ner mig med en kopp kaffe av colombianska bönor. Doften är underbar, precis som den här helgen.

Så ser min perfekta fiskehelg ut – äventyr, natur, och den söta smaken av frihet.

Gädda från kajak
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *