World Presator Classic 2015
World Presator Classic 2015

World Presator Classic 2015

0 0
Read Time:5 Minute, 30 Second

Tävlingsfiske.

Jag och Lars Lundberg ska åka ner till World Predator Classic nere i Holland. Det blir en nätt resa på 170mil enkel. World Predator Classic. http://www.worldpredatorclassic.com/ Största fiske eventet i Europa, Båt, kajak och stadsfiske. Vi tävlar i tre dagar Tor, Fre och Lör.

Det ska bli riktigt roligt. I kajak-klassen är vi 33 kajaker som tävlar, bara jag och Lars från Sverige.

Tävlingen och våran taktik.

Totala längden av en gädda, tre gösar och två abborrar. Det verkar som Lars kommer att satsa på beten som fångar alla tre arter. Jag kommer att satsa på beten ”specifik” för varje art. Trolling är inte tillåtet. Jag kommer att köra prickskytte på gös, fiska med jigg eller spinnare på abborre, jerk och skeddrag på gädda.

Fyra dagar innan tävling:

Sticker ut och testar min nya Raymarine CP200, ett sidoseende lod, (SI). Det fungerar bra och tillsammans med mitt Raymarine plotter så blir det kanon. Har Wifi på plottern så jag kan spegla bilden till Ipad eller iphone vilket är roligt men inte nödvändigt, tycker inte jag har så långt att promenera fram och tillbaka i kajaken 🙂 Tränade på att positionera mig över stenar och stora fiskar. testade även lite nya modifieringar på mina beten, har satt ”skirts” på några buster jerk, såg riktigt bra ut. Inköp till den rigorösa listan på prylar man måste ha med sig, länspump, 30m bogsertamp, lampa, mm. Det blir packedag idag.

Tre dagar innan tävling:

Resedag. Sverige, Danmark, hyra stuga sent på kvällen, sova.

Två dagar innan tävling:

Upp vid 0600, in i bilen, Tyskland, Holland. Ganska tråkigt att åka bil i 170mil. Men på EM kommer vi fram till våran stuga som ligger på en camping som heter ”The Cvack”. In med allt i stugan, ner till byn Helvetious och bunkra mat, spana in tävlingsvattnet samt äta lite mat. Vi träffade även det Polska teamet (i båtklassen) och fick lite tips, tydligen var det pre fish idag vilket vi missade.

En dag innan tävling:

Registrering på morgonen, mycket fiskare överallt. Vi fortsätter dagen med mer faktainsamling och försöka skapa en taktik. På EM så är det genomgång av regler, området kommer man att få reda på tävlingsdagen. Båtparad, kajakparad, kvällen avslutas med middag. Man kan inte annat än imponeras av organisationen runt omkring. Imponerande.

Vi kommer tillbaka till stugan vid 2100 och packar det sista i bilen. Vi har kommit fram till två ställen som ser intressanta ut, ett som är ganska nära starten och det är en lång strand med sten och sandbotten, och det brantar upp fint. Det andra stället är en bit att paddla till, ca 30 min men det ser också ok ut. I vårat Team Sweden så kommer vi hålla ihop och försöka knäcka koden så fort som möjligt, Man får räkna in 3 abborrar, 3 gösar och 1 gädda. Vi kommer att satsa på abborre först och så får vi se hur det går.

Tävlingsdag 1:

Uppgång 05:00 Framme vid området 06:00. Ner med kajakerna i sjön, montera allt, security check 0700-0730. Man ska ha flytväst, visselpipa, lightstick, solskydd, bogseringstamp och ett öskar.

Vi sjösatte allihopa 33 st från en sluttande stenvall så kajakerna får bekänna färg, Det är en häftig syn att se alla kajaker uppradade 2st Native Slayer propel (cykeltrampor), Ocean kayak, Cuda och resten Hobie. Jag spanade så mycket som möjligt efter nya utrustningskonfigurationer och det är inte brist på fantasin. Starten gick vid kanalmynningen och det var ett jädra ös, de flesta drog babord ut och söderut,  vi skulle hålla 50m mellan oss när vi fiskade men det var väl si och så med det. Men det är hjärtlig och trevlig stämning. Båtarna startade 30 minuter efter oss och när de for iväg så var det ett jäkla liv. Jag och Lars höll ihop på förmiddagen men sedan testade jag ett nytt område och fick min enda fisk för dagen,  en abborre på 41cm. Inte ett liv innan eller efter. Men jag är med iallafall. Nollan är spräckt. Jag ligger 21a efter dag 1.  Daniel Van Der Post leder.

Taktik för imorgon: Försöka ha blixtkoll på de som gick rätt dag ett. Fiskesättet har varit och kommer att vara att fiska i spenaten, (naten) ca 20 cm under ytan, där står abborren och gäddan, gösen stod pelagiskt.

Tävlingsdag 2:

Lars hakar på Van Der Prost som trampar på rakt över till andra sidan. Jag kör strandnära tillsammans med Norrmannen och ett gäng Tyskar. Men inte en fisk för mig hela dagen. Det gick bättre för Lars som spräckte nollan med en abborre på 40cm och en gös på 56cm vilket gör att han kommer in på listan.

Tävlingsdag 3:

Mycket blåsigt denna sista tävlingsdagen. Idag har jag beslutat mig för att paddla över till andra sidan och nöta där hela dagen. Får sällskap i starten av en Tysk med likadan kajak som jag har. Kul att se vilka modifieringar han hade gjort. Ungefär halvvägs över till andra sidan så ser jag två st Fransmän på min babords sida och helt plötsligt så ligger en av dom upp och ner, jag saktar ner och avvaktar men han får hjälp av sin kompis. Det var ca 1m vågor och de kom från sidan men så länge man koncentrerade sig på sjön och paddlandet så var det inga problem, hade man börjat fippla med sina grejer så hade man nog gått runt. Lars lyckades få en abborre på 39cm och jag kämpade på i vågorna och fick en fin abborre men med alla stickers och annat som man skulle få till när man skulle fota den så tappade jag i min sticker, den man ska ha på fisken när man fotar. Jag drev samtidigt in mot klipporna. Suck! Paddla tillbaka till målgången och försöka få tag på en ny, kom aldrig riktigt tillbaka efter detta, den abborren kom tyvärr inte med i resultatet men jag slutade på 26e plats och Lars på 17e.

Varför tävla?

Jag började med kajakfisket för naturupplevelsen, träning, fisket och såklart alla instrument man kan montera på kajaken, men jag försöker alltid också bli bättre och bättre fiskare, antingen genom att sätta nytt PB på gädda eller att ställa upp i tävlingar.

Ni som inte har varit på en tävling rekommenderar jag det verkligen, man lär sig jättemycket på kort tid, man träffar likasinnade och de är en fantastisk tävlingsform. Man är så sjukt taggad och laddad samtidigt som man har roligt. Här I Holland så blir det en hel vecka med tre dagars tävling och totalt 23 timmar i kajakerna.

/Manne

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *