Fiske i Arjeplog
Fiske i Arjeplog

Fiske i Arjeplog

0 0
Read Time:2 Minute, 59 Second

Låt mig föra dig tillbaka till en tid då äventyret kallade och kajakfiskarens hjärta slog ett extra slag för det okända. Det var en tid då drömmen om Norrland inte längre var en flyktig tanke, utan en verklighet som låg framför oss, redo att utforskas.

Vår resa började med en längtan, en längtan som hade vuxit sig stark under årens lopp. Och så, en dag, blev drömmen sann. Vi bokade en stuga, packade våra väskor och satte kurs mot det storslagna Norrland. Efter en resa på hela 120 mil, anlände vi till vårt hem för veckan, en mysig stuga där varje sovrum var en fristad i sig.

Maten, åh maten! Den var planerad med omsorg och kärlek, för vad är ett äventyr utan de kulinariska upplevelserna? Vi hade fått tips om de bästa platserna för kajakfiske, och vårt val föll på ett vidsträckt vattensystem, där både jag och Roger hade satt oss målet att fånga en gädda på minst 10 kilo.

Den första dagen spenderades på vattnet, där vi trollade fram och tillbaka, lärde känna vattensystemet och dess dolda skatter. Roger lyckades fånga några gäddor, och jag, en ståtlig meterlång gädda som glittrade i solskenet.

Med BIOS Håkan som vår guide kunde vi slappna av och helt och hållet förlita oss på hans expertis. Morgonen därpå tog vi det lugnt, då inköp av proviant stod högt på listan. Efter en kort bilfärd anlände vi till en plats som var ännu vackrare än den förra. Vi rullade ut våra kajaker och trotsade den kraftiga motvinden genom att fortsätta trolla. Fiskelyckan var inte med oss före lunch, men det gjorde ingenting när man hade sällskap av goda vänner.

Kajakfiske
Kajakfiske

Lunchen blev en fest i sig. Håkan stekte sidfläsk medan jag tillagade raggmunkar, och Roger bidrog med underhållning som fick oss alla att skratta. Efteråt delade vi upp oss; Roger och Håkan utforskade utsidan av en ö, medan jag återvände längs samma väg vi kommit. Plötsligt böjde sig ett av mina spön. Jag gjorde ett mothugg och kände genast att det var en stor gädda. Men ödet ville annorlunda, och efter en kort kamp var den borta, lämnandes mig med en känsla av tomhet och en böjd krok som enda minne.

Dagarna tre och fyra flöt samman i en blandning av god mat och storslagna gäddor. Utan Håkan vid vår sida återvände vi till samma sjö, där vinden nu blåste med full kraft. Vi trollade hela dagen utan ett enda napp, men det gjorde ingenting. Lunchen bestod av asiatiska delikatesser, och efteråt beslutade vi oss för att söka lä och fiska i vikarna.

Kajakfiske
Kajakfiske

Det var en kamp mot elementen när vi korsade en öppen fjärd, men till slut var det värt det. Mitt spö böjde sig återigen, och efter en intensiv kamp lyckades jag landa en gädda på 10,1 kg och 112 cm. Roger var inte långt efter, och snart hade han också fångat en gädda, denna gång en som mätte hela 117 cm.

Vår sista dag präglades av dåligt väder, och trots ett försök att fiska var det för kallt för att vara ute. Vädret var nyckfullt, solen sken ena stunden för att sedan ge vika för hårda vindar och regn. Men med torrdräkten på kände vi oss trygga och varma.

Kajakfiske
Kajakfiske

Sammanfattningsvis var det en fantastisk vecka. Jag lyckades fånga en meterlång gädda varje dag, med en topp på 112 cm. Roger var också nöjd, särskilt med sin imponerande 117 cm långa gädda. Det var en resa fylld med äventyr och upplevelser som vi kommer att bära med oss i våra hjärtan för alltid.

Kajakfiske
Kajakfiske
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *