Å Fiske
Å Fiske

Å Fiske

0 0
Read Time:1 Minute, 57 Second

Jag står här, mitt i naturen, omgiven av små vattendrag som alltid har lockat mig. Jag älskar det kuperade landskapet, den frodiga växtligheten och träd som sträcker sig mot himlen. När jag ser på min fiskekajak, känner jag hur helt nya möjligheter öppnar sig. Jag drömmer om alla de åar jag kommer att besöka. Fiskekajaken är verkligen perfekt för åfiske. Den är lätt att transportera, jag kan dra den på marken fram till åkanten, och väl i vattnet är den lätt att manövrera och grundgående.

Å fiske med fiskekajak

Idag sjösätter jag min kajak i en vacker å i Mellansverige. Jag vet att det finns mycket vitfisk, stor id och färna här, och därmed också chansen att fånga stora exemplar. Det finns också kräftor, så jag har med mig några kräftimitationsjiggar för abborrfisket. Från där jag parkerar bilen till isättningen är det bara 200 meter.

Men att fiska i en å innebär också utmaningar. Den första utmaningen möter jag direkt. När jag sätter i kajaken i vattnet måste jag vara beredd på att strömmen kan ta tag i den och dra iväg. Leran vid åkanten kan vara förrädisk, som kvicksand, och sluta sig om mina ben som en boaorm. När jag väl har lyckats dra upp mina fötter kommer det alltid en svärm av mygg, flugor och knott som vill bita mig. Så det är av största vikt att isättningen genomförs snabbt. Jag förbereder så mycket jag kan i förväg. Jag monterar inte ihop spöna eftersom jag ska under en bro, och ekolodet monterar jag senare eftersom jag ska igenom ett grundområde.

Å fiske med fiskekajak

Sagt och gjort, jag skjuter ner kajaken, rycker upp mina leriga fötter och hoppar i kajaken. Snabbt fram med paddeln för att ta mig igenom det grundområde som är cirka 200 meter långt. Efter det är det helt lugnt. Jag fäller ner min propeller och trampar vidare. Ekolodet monterar jag. Jag börjar fiska efter abborre, och det dröjer inte länge förrän ett par har smakat på min Pulse shad jig.

Här är några tips för ett lyckat åfiske:

  • Ta med dig ett fåtal billiga, korta spön.
  • Det kommer gå åt beten, så ta inte med dina dyraste klenoder.
  • Om du har trampsystem, gör iordning paddeln så den är klar.
  • Montera ekolodet efter ett tag.

Så, kära kajakfiskare, packa din kajak och ge dig ut på ditt nästa äventyr. Upplevelsen väntar på dig!

Å fiske med fiskekajak

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *