Trippla nyheter från Jackson

Admin

Jackson Kayak från Usa har lagt i högväxeln senaste året. Inte bara med att lansera Bluesky Boatworks, en galen tramp-katamaran, utan även flera nya spännande modeller.
Det började med Jackson Liska, och sen eskalerade det hela med coola designs, och nytänkande från deras sida. Vart ska man börja?

I turordning såklart!
Jackson senaste stora nyhet var deras trampkajaker som lanserade, Coosa FD och Cruise FD, som bemötts med både Wow och Wtf. Men när de båda hade landat på kartan så var vi tusentals som spekulerade: Vilken redan existerande jackson kommer dom sätta trampsystemet på härnäst? Jag personligen trodde att det skulle bli en Cuda HD/FD, och jag delade mina spekulationer med flera andra. Men Ack så fel vi hade! Det blev en Rewamp på den gamla klassiska monsterkajaken Bigrigen.

För er som paddlat en Big Rig så vet ni varför jag kallar den monsterkajak, men tyvärr har inte alla haft möjligheten att testa, så jag ska förklara. Big Rrig, är designad för att möta en specifik kategori av amerikaner. Dom som föredrar att grilla framför att gymma. Större folk, helt enkelt. Och Jackson lyckades verkligen med Big Riggen. Det stabilaste kajaken jag någonsin satt min fot i. Det är genuint svårt att tippa den (har försökt).

Men, då fick Jackson den briljanta idén att göra Big Riggen till en motionscykel med spöhållare, och jag är inte ensam om att vilja testa den! Och eftersom Jackson inom en snar framtid lanserar en motorenhet så kanske man kan få elcyckelbidrag för den? – #FridolinRomson.

Men, för att summera en lista över alla nyheter Jackson Lanserade nyligen:
Jackson Bite


Liten smärt fiskekajak från Jackson. Med ingjutna handtag så sticker Biten ut ganska rejält från Jacksons flotta. Med ett mycket lågt pris på runt 10000 i Sverige blir det en mycket prisvärd liten båt. Ett stort och öppet däck, och med sina 11,3 Fot så lär den vara ypperlig för mindre vatten och snällare strömmar. Öppen planlösning med små finesser här och var som kan göra din fiskedag desto bekvämare.

Längd: 340 cm
Vikt: 31 kg
Bredd: 89 cm

Jackson BigRig HD/FD
En Jackson-klassiker som fått ett facelift, men både tramp och HD-variant

När den första Flexdriven släpptes, så framstod den sig som ett rymdskepp. Men håll i hatten, för här kommer Bigriggen och visar vart skåpet ska stå!
Men 4 integrerade spötoppsskydd, dubbla integrerade spöhållare, en rent mytologisk stabilitet, som vad jag vet endast en Hobie PA14 kan matcha.
Där dom verkligen har tänkt till är också att Drivenheten lätt kan bytas ut mot en enkel platta, som gör denna kajak till ett monster för allt stående fiske, och framförallt flugfiske!

Annars kan du kombinera den med en E-Drive från Jackson, och du har uppnått all form av bekvämlighet som gudarna kan önska.

Längd: 4.04m
Vikt: 54kg (med säte och flexdrive)
Bredd: 101cm

Jackson E-Drive
Elmotorsystem till Jacksons Flexdrive. Ja ni, kära läsare. Här vet ni lika lite som jag. Trots min Prostaff-rank så är Jackson väldigt hemlighetsfulla.

Drivsystemet går på ett Litiumbatteri, precis som rebelcell. Boxen har en snygg design, som monteras på din drivenhet precis som en flexdrive. Den lilla videosnutten jag har sett visade att det går fort, Väldigt fort.

Text Henric Appelgren