Testat Feelfree Dorado

Admin

Med Dorado modellen siktar Feelfree uppåt i både kvalité och pris och detta är ett stort steg framåt för Feelfree. Jag har paddlat, trampat och kört den med motoralternativet och det finns mängder av små förbättringar och finesser som jag verkligen gillar.

Det går att köpa modellen utan pedaldrift, och utan motoralternativet som ren paddelkajak men fullt utrustad är det en ruskigt trevlig fiskemaskin. Hur mycket du vill addera från start avgör du själv

Overdrive med motoralternativet är en härlig lösning om man fiskar stora vatten och vill kunna förflytta sig bekvämt och snabbt. När man trycker i motorn i motorutrymmet frikopplas tramporna automatiskt. Du har en display som visar hastighet och batteriförbrukning på kortsidan av motorn. Motorn låter lite grann men det är inget som stör då jag bara kör den vid transport.

Handkontrollen är smidig att använda med en steglös gas som man vrider med tummen. Det överdimensionerade rodret med 8-ball stearing (styrenheten till rodret) är det rätt roligt att gasa på för att ta sig till nästa spot. Styrenheten är riktigt tajt och smidig att använda. Det överdimensionerade rodret ger också en bra kontroll och kursstabilitet. Katedralskrovet gör också sitt till att kajaken håller kursen bra och att den går utmärkt att paddla utan roder.

Pedaldriften behöver trampas in för att den skall fungera optimalt men med motoralternativet så sköter det sig självt. Detta är den andra pedaldrivna kajaken från Feelfree som jag trampar och denna hade så mycket mindre motstånd och ljud jämfört med den första.

Doradon är i övrigt proppfull med smidiga lösningar. De inbyggda sidofacken intill sättet uppskattas. Intern och extern belysning ger det lilla extra. All elkabel är fördragen och det är bara att koppla in batteriet i luckan bakom sätet (batteri medföljer ej). Ett höj och sänkbart givarfäste till ekolodet sitter centralt. 4 försänkta spöhållare bakom stolen håller ordning och reda på spöna.

Stolen är Feelfree´s Gravity Seat med det nya högre ryggstödet. Ett av marknadens högsta stolslägen gör det enkelt och bekvämt att ta sig upp till stående fiske i denna riktigt stabila plattform. Själva sittbrunnen har gott om utrymme och om man använder sidofacken så är den riktigt rymlig. Den har riktigt rejäla handtag på alla sidor.

Finns det då inga nackdelar. -Jo, två saker. Det första är vikten men det är inget unikt bland de rejälare farkosterna. Det andra är railsen från Railblaza. När allt annat är vässat och har bra kvalitet har man valt att ha railsen som är fästa med en enkelrad av skruvar vilket gör att allt som väger lite vobblar. Det är inget som trillar av men irriterar. Min personliga åsikt är at kunnat byta upp sig till rails med dubbla skruvrader som är mycket stabilare. Vill man fästa något lite tyngre så rekomenderar jag att man använder sig av Feelfrees Uni-Bar som fästes tvärsöver kajaken i railsen på båda sidor.

Feelfree som har legat i ett mellanprisläge har nu tagit klivet upp ibland de riktigt stora drakarna och fullt utrustad är det en riktigt bra kajak med hur mycket praktiska finesser som helst

Av Tommy Lönnebacke

Related Article

Alla Artiklar

Icross 3000 & 1

Vattnet är alltid grönare (bättre) p …

  • Admin
  • 0
  • 0