Test av Scotty Stick-On Accessory Mount/Gear Head

Admin

En fiskekajak utan spöhållare är som en Mexiko middag utan koriander och lime, det är ett måste.  De flesta kajakmodeller har några transportspöhållare, spöhållare där man har spöna förvarade när man transporterar sig. När man väl ska börja trolla så måste man ha spöhållare för det ändamålet. Hur man monterar en spöhållare beror på vilken kajak man har. De flesta kajaker har monterade rails där man monterar spöhållaren.

Om det fattas spöhållarskenor så kan man köpa det löst och montera på kajaken på lämpligt ställe. Men, vad gör man om man inte hittar utrymme för att montera en skena? Det funderade jag på ett tag, men så sprang jag på Tommy Lönnebacke på Sportfiskemässa. Han sa på sitt klingande Dalmål: ”Men Manne du har ju dom här!”

Jag tittar misstänksamt på lösningen och säger:

”Men det är ju tejp! Det kan aldrig hålla fast spöhållaren?”

Tommy säger: ”Prova”

Sagt och gjort, 2st får följa med mig hem och jag följer instruktionerna noggrant, samtidigt tänker jag hela tiden, tejp….

Man ska göra rent underlaget med medföljande papper som är indränkt i sprit, samma sak på spöhållardelen, efter det så ska allting härda i 70 timmar.

När jag en vecka senare är på väg ut för ett första test är jag fortfarande mycket skeptisk. Jag paddlar ut och lägger i mina två gäddspön i spöhållarna och börjar trolla, det dröjer inte länge förrän det kliver på en fin 4 kilos gädda. Spöhållarna sitter kvar.

I produktbeskrivningen står det:

Stick-On Accessory Mount/Gear Head kan fästas på I stort sett all hårda ytor eller SUP. Vid montering på ytor av plast, var noga med att använda av tillverkaren rekommenderat lim i stället för 3M tejpen som medföljer. Levereras med Scotty Gear Head som passar alla Scotty Post Mount och revolutionerar fisket från kajak. Spöhållaren kan roteras 360 grader och med ett enkelt handgrepp ändrar man positionen blixtsnabbt. Skapar oändliga möjligheter för portabla lösningar.

Jag kan inte annat än hålla med, jag var väldigt skeptisk till en början men Stick-On Accessory Mount/Gear Head får 5st kajaker av 5st möjliga. Jag har varit ute nu fem fisketurer och spöhållarna sitter där de ska.

Dessa finns på www.bios.se och kostar 399:-/st.

Text Manuel Dahlberg

Related Article

Alla Artiklar

Icross 3000 & 1

Vattnet är alltid grönare (bättre) p …

  • Admin
  • 0
  • 0