SUP Esox 335

Admin

SUP fiske är något som fler borde testa på under den varmare delen av året. Det är en härlig känsla att paddla omkring på dessa uppblåsbara brädor.

Jag har testat en modell i från Kajakfiskarna.se en Esox 335. Den kommer med dubbla spöhållare och har resårband för att kunna spänna fast lite prylar både framför och bakom dig. Med nästa en meter i bredd och sidokammare är brädan riktigt stadig. Du kan enkelt spänna fast en kajakstol om du så önskar. Själv fiskar jag gärna stående och när det är dags för fika eller att byte tafsar eller beten sätter jag mig bara ned. Mitt i sommaren är det rätt trevlig att sätta sig på tvären och dingla med benen i vattnet efter man lokaliserat abborrestimmet och bara sitta och mysfiska.

SUPén är inte en snabb farkost och det beror på bredden som istället ger stabilitet. Den här typen av bräda är som gjord för att fiska i åar och älvar och sakta fiska sig nedströms. Även mindre insjöar är ypperliga miljöer för SUP fiske. Med en vikt på 20 kilo är den betydligt lättare att hantera vid av och pålastning än en kajak. Den låga vikten och att man oftast står upp gör alla SUP´ar vindkänsliga men det går hyfsat att ta sig fram i inte allt för hårda vindar. Är det blåsigt ute kan jag rekommendera ett litet ankare det underlättar. Det kommer även till nytta första gången man krokar en lite större fisk från brädan för då blir det att åka släde. Min första fisk från en SUP var ett fullständigt kaos.

Stående paddling är också en grym träning och en bra ursäkt att få komma ut och röra på sig vid ditt favoritvatten. Fastän Esoxbrädan har en stor luftvolym går det förvånansvärt fort att blåsa upp de tre kamrarna.  Du kan välja att köra den tom då får du enkelt plats med den i bagageluckan i bilen eller så kör du den uppblåst på takräcket. Dagens uppblåsbara brädor är så pass smart byggda att man inte märker att de är fulla i luft när du fyllt dem som du skall. Du kan enkelt smyga med den på familjesemestern då den inte tar så mycket plats och barnen har en lekplattform.

Priset på Esox 335 är riktigt överkomligt. Ca 10,000 kr. Den är riktigt stabil. Jag gillar att den kommer med färdiga spöhållare och lastremmar för annan utrustning.  Om du funderar på att testa på SUP fiske är detta en kanonbräda för dig. Stadig och tar all utrustning du önskar. Mittdelen där du står har en mönstrad halkfri yta. Den låga vikten gör att du enkelt hanterar den själv. Sen att det är grymt roligt att fiska från denna stadiga bräda gör det inte sämre. Du hittar den hos Kajakfiskarna.se 

Specifikationer: Ytmaterial: PVC Tarpaulin 0,9 mm tjocklek
Kärna: 15 cm tjockt högtrycksgolv “drop stitch floor” för tryck upp till 15 psi
Antihalkskikt: 5mm tjock EVA-material
Fenor: 3 löstagbara fenor för maximal kursstabilitet
Luftkammare/Ventiler: 3 stycken, en för golvet och en för vardera sidotub
D-ringar: 17 st. rostfria D-ringar för lastsäkring
Handtag: 3 st mjuka handtag
Spöhållare: Två st flexibla, roterande spöhållare
Övrigt: Rep.sats, 9 l högtryckspump, ryggsäck
Data: Vikt: 20 kg
Längd 335 cm
Bredd: 98 cm
Högtryckskärna: 15 cm High preassure Drop Stitch floor
Max last: 142kg(312lbs)
Packat format: 95x45x30cm
ISO-Standard: ISO 9001:2008

Tommy Lönnebacke

 

Related Article

Alla Artiklar

Icross 3000 & 1

Vattnet är alltid grönare (bättre) p …

  • Admin
  • 0
  • 0