Seastream nytt kajakmärke på väg in till Europa

Admin

Om ca två månader kommer den första modellen av Seastream att landa i Europa

Modellen Angler 120 var en av de som jag testade på mitt besök hos Feelfree i Thailand

Seastream är precis som BigFish ett fristående varumärke men tillverkas av Feelfree i Thailand

Under mitt besök på fabriken berättade ägaren att målet var att ha ett program som täcker alla prislägen ovanför kinakajakernal och Seastream är ett steg i denna satsning.

Kajakerna har redan smugits ut i USA och i Asien men kommer nu att introduceras hos oss

Angler 120 är en slimmad kajak betydligt smalare än vad vi sett i nyhetsväg de senaste åren 89 cm bred, 12,3 fot lång. Med en vikt av 43 kg och lastvikt på 204 kg

Ponton design på skrovet ger den ändå en stabilitet som är tillräcklig för att kunna stå upp i stilla vatten

En bekväm stol, inbyggda spöhållare med spöremmar, rails på båda sidor och en centerkonsoll för förvaring och mycket annat

Under testdagarna hos Feelfree var Angler modellen en av de som jag gillade mest då jag är förtjust i att paddla och denna är riktigt snabb och perfekt för att kunna flytta sig lite distans utan att blir trött. Den låga sidan gör också att den inte är speciellt vindkänslig. Har inte koll på priset ännu. Söker du en lättpaddlad kajak så är detta ett alternativ som dyker upp nu i sommar.

Som grädde på moset kommer även Angler modellen i ett pedalutförande lite senare i år (förmodligen till hösten). Samma smäckra skrov och ett nätt kedjedrivet trampsystem. Under våra testdagar var det nog denna prototyp av Angler 120 PD som fick samtliga deltagare att dra ordentligt på smilbanden. En raketsnabb trampkajak som kommer att landa riktigt bra i pris.

Tanken var först att lansera denna på Sportfiskemässan i Sverige och på Icast i USA men bärs-viruset ställde till det och Angler 120 PD smygs ut på detta viset. Detta är faktiskt en kajak som jag skulle kunna tänka mig att ha i kajakstallet.

Text Tommy Lönnebacke