Redemption Red

Admin

Jag hade aldrig fiskat i Mosquito lagunen, men har haft drömmar om de monster röda som kryssar runt i det grunda, under hela mitt liv. Jag laddade pickuppen och min Jackson Big Tuna for söderut innan soluppgången med stora förhoppningar om spöböj och vilda rusningar. Slog läger innan jag sjösatte Big Tuna´n startade och paddlingen över bukten. Det var en vacker kväll och inom några minuter hade jag hittat min första fisk för resan, en liten Speckeld Trout. Efter några till, en blåsfisk och ett monsterkatt, bestämde jag mig för att packa ihop för kvällen. Jag märkte att vinden tog fart under min väg över bukten och när jag gjorde kom i land piskade vinden till vita gäss hela vägen över viken.

Över natten drog en kraftfull kallfront med starka vindar in och slet och piskade hela området och det skulle stanna de kommande tre dagarna. Vind är dåligt för kajakfiske och en kallfront är dåligt för fiske i allmänhet, men tillsammans är de förödande. Moder Natur hade levererat väder likt en nagel i ögat.

cmf_8902

Under tre dagar kämpade jag i vind och vågor, söker av plats efter plats. Desperat letar jag efter en redfish villig att hugga. Jag paddlade tills mina armar värkte och mina händer såg ut som saltade jordnötsskal. Jag kastade så många gånger med många olika drag bara hoppas på en ensam redfish. Till eftermiddagen min sista dag var jag mentalt och fysiskt utmattad. Jag hade nästan gett upp hoppet om att fånga en red men vinden var avtagande och vattentemperaturen ökade. Några fisk hade börjat driva runt mig och jag såg en stjärt i det lilla lugna fönster mellan vindbyar.

Natten innan träffade jag en herre i området som hade gett mig ett paket med Slayer inc. Sinister Stick beten och instruerat mig att sätta dem i hårt arbete. När jag drev tillbaka mot båtrampen arbetar betet han hade gett mig hårt. En explosion och ett plask som väckte mig tillbaka till verkligheten. Det hade varit så många kast utan att jag känt något annat än vikten av betet, så jag missade nästan fisken. Fisken vände och drog en lång mängd lina innan den står och flämtande snett under fören av min kajak. I fradgan av vatten och ogräs kunde jag se den bronsfärgade huden på ett monsterlik redfish och de svarta skönhets märket på stjärten. Jag trodde jag hade övertaget i kampen, men efter ytterligare två otroligt kraftfulla rusningar, med mindre än 6 meter lina att få in, lossnade kroken och flög över mitt huvud. Allt jag hade kvar var skum på vattnet, ljudet av vinden ifrån min flätlina och en tom känsla i bröstet.

cmf_8973

Hur kunde jag ha varit så nära och komma hem tomhänt? Jag drev en liten bit och sedan plockas spöet upp för att börja om på nytt. Efter några tiotal kastar jag märkte en virvel omkring tjugo fot från fören. Jag trodde att det kan ha varit en multe, men en mjukt presenterad stick bait, bara för att kontrollera. Efter ett par ryckningar i betet vände huvudet i kölvattnet. Ett rovdjur kom mot mitt bete och jag skickad en bön om tillräcklig kontroll för att inte dra undan betet när fisken tar.

Den röda var så nära min kajak när den bet jag såg de vita läpparna öppna samtidigt som den inhalerade mitt bete. Denna fisk var långt ifrån storleken på edn jag förlorade och efter en bra runda ar den redo att landas. När jag plockade upp denna vackra fisk var all frustration av vind och kyla bara som bortspolad. Jag hade gjort vad jag föresatt mig att göra och nu beundrar min första Mosquito Lagoon redfish.

Efter en bön av tack och ett par bilder jag släppte försiktigt fisken på gräset i det grunda vattnet. Med sina 61 cm var det ingen troféfisk, men det var trofé nog att förlösa en hel del frustration under en resa med tuffa förhållanden för mig. Jag har fångat några röda i det förflutna och hoppas att fånga många fler i framtiden, men denna fångst kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta.

Text och bild Chris Funk

Related Article

Alla Artiklar

Icross 3000 & 1

Vattnet är alltid grönare (bättre) p …

  • Admin
  • 0
  • 0