Rebelcell, vart tog watten vägen? Kajakfiskemagasinet testar!

Admin

Rebelcell, Ett namn vi alla känner till.
Värstingbatteriet som får Biltemas gelbatteri att framstå som gårdagens avslagna mellanöl.

Eller är det bara ett hål i plånboken?

Jag sneglade på Kayakstore’s hemsida länge, och ställde mig samma fråga som så många andra: är det värt det? Här fanns bara ett svar på frågan, jag var tvungen att beställa hem ett för att undersöka saken. Fram med min Sherlock-hatt, på med monokeln, och levde mig in i en värld av Sir Arthur Conan Doyle.

Jag har en liten kajak, och inget stort ekolod. En liten ödmjuk Helix 5 utan Si, och det har min Biltema-batteri drivit utan några större problem ett längre tag. Dessvärre är jag ingen elektriker, och när jag försökte koppla in en usb-laddare så slutade det med att jag nästan eldade upp min Jackson Liska.

Ett 12v18 med laddare var på väg hem, och innan jag han lägga en morgonskit så hade Felix på Kayakstore redan skickat den, och i telefonen hade jag avisering på studs.

Med hjälp av en granne som är elektriker, och en nära vän som guidade mig igenom butikernas djungler av el-tillbehör så hade jag snart skaffat mig en vettig låda för batteriet. Koppla in strömbrytare, Usb och säkring till hela miraklet, och sen satte jag mig i bilen och körde till Norrbotten för en veckas fiske.

Men åter till frågan, är det värt pengarna?
Innan jag köpte ett var jag skeptisk, men efter jag använt det är jag motsatsen. I jämförelse väger det extremt lite, och har en mycket god batteritid. Laddar snabbt, och gör exakt det ett batteri ska göra.

Så, svar på frågan: Det är definitivt värt!

Men, för den intresserade: Här är lite teknisk info om just 12v18 från rebelcell

Det är ett Litium-ion batteri, vilket innebär att det inte måste stå upprätt som många andra sorter. Bekvämt!
11.1 volt
Kapacitet: 199.9wh (12v18)
Max-load: 10A
Laddning: 12.6v, Max 4a cc/cv
Temp: -20c till 50 c+

Det rekommenderas också att man använder en laddare från Rebelcell, just så allting stämmer, och matchar i bokhyllan!

Text Henric Appelgren