Polarbait ger nytt liv till gamla beten

Admin

Enkelt förklarat så är Polarbait en klistermärke med ruskigt bra lim som fäster och biter sig fast i underlaget. Det har funnits andra lim-material men inget som är så tunt och lättarbetat som detta.

Polarbait kommer i tre olika grundutföranden Grundfärg som silver, guld och liknande, Natur, genomskinliga som ger ett naturligt intryck och kan t.ex fästas ovanpå grundfärgerna. Den sista serien är Stimulifärger, skarpa färger som skall trigga till hugg. Samtliga färger kommer i olika stora ark, detta för att man skall kunna välja rätt storlek på mönster till sina beten.

Grounder

Natural

Stimuli

 

 

 

 

 

 

Det finns även runda modeller som man kan hotta upp sin rulle med. Alla har vi beten som vi inte tror på eller som är rostiga och slitna. Dessa kan få ett nytt liv med Polarbait. Pirken till pimpelutrustningen, vobbler och skeddragen kan få nya spännande färger och åter få tid i vattnet istället för att sakta rosta bort i ett hörn av betesboxen.

Före Polarbait

Limmet biter ruskigt bra och sitter som berget. Materialet är tunt och följsamt vilket gör det enkelt att forma med kniv och fingrar runt betets form. Använder du det till att klä om vobblers bör du lacka betena ett par gånger så att inte gäddans eller gösens vassa tänder river sönder materialet.

En riktigt vass kniv för att skära rent runt kanterna är ett måste. Det tar inte lång tid innan man får kläm på detta och jag bara kastade mig in i renoveringen av mina skeddrag. Alla blev inte perfekta men de kommer definitivt att återanvändas.

Att sitta hemma och pyssla med Polarbait och gamla beten får mig att minnas pysselstunderna från lekskolan och hur stolt man var över sina mästerverk när man tog hem dem för visning. Morsan sa -Åh va vackert, och så fick mästerverken stå framme ett tag innan de spårlöst försvann vid en städdag. Själv var jag riktigt nöjd med mitt första försök och jag kommer att i vinter ladda på med nya färger och ge mina beten både ett andra och tredje liv.

Efter Polarbait

Polarbait beställer du enklast via hemsidan www.polarbait.com. Priserna är överkomliga 0,85 euro och uppåt beroende på storlek. Portot blir ju inte heller speciellt kostsamt då det går som ett vanligt brev. Beställer du för 30 euro är det dessutom fraktfritt.

Text och foto Tommy Lönnebacke

Related Article

Alla Artiklar

Icross 3000 & 1

Vattnet är alltid grönare (bättre) p …

  • Admin
  • 0
  • 0