Nucanoe Pursuit

Admin

Är en kajak för dig som gilla en stor och öppen yta framför dig när du fiskar. I somras fick jag möjligheten att testa Pursuit modellen. Jag gillar att ha spöet liggande framför mig och i denna modell har jag ett hav med utrymme framför mig. Längst fram i fören har vi ett förvaringsutrymmer perfekt för tillbehör eller ekolodsbatteriet.

Kajaken har gott om fästskenor och i den längsta sitter stolen som är roterbar i hela 360 grader, vilket är praktiskt vid både fisket och när man skall försöka nå till utrustningen bakom sig. Trots att den verkar stor så paddlar den lätt och spårar riktigt bra och det har med konstruktionen att göra. Den har en köl som påminner lite om större båtar. Enkla bärhandtag i rep ger ett bra grepp när man skall bära kajaken.

Två inbyggda spöhållare och dubbla kaffemugg hållare. Med de längsgående skenorna kan man ju montera spöhållare i princip överallt i farkosten. Det är gott om förvaringsutrymme även baktill. Pursuit har även den precis som storebror Frontier en platt akter som är förberedd för motor. En liten bensinare eller en elmotor. 13,5 fot i längd ger både fart och bra spårning. Bredden är nästan 89 cm vilket borgar för stabilitet. Max last ca 226 kg och en kajakvikt på 37 kilo.

Detta är en riktigt bra allround kajak med stora ytor och riktigt bra paddelegenskaper för sin storlek. Stolarna kommer att under 2018 få sig en uppdatering och bli ännu vassare.

På sportfiskemässan i Älvsjö i mars 2018 kommer det finnas möjlighet att kika denna modell. Vill du har mer info kontakta Mats på Nucano Sverige / Norden

Text och foto Tommy Lönnebacke

Related Article

Alla Artiklar

Icross 3000 & 1

Vattnet är alltid grönare (bättre) p …

  • Admin
  • 0
  • 0