Nästa generation poppers

Admin

Fiske med ytbeten är en av sommarens höjdpunkter. I mitt fall är popperfisket efter lite större abborre något jag brukar minnas tillbaka på med ett brett leende under mörka vinterdagar.

De poppers som finns på marknaden idag är rätt snarlika. Till säsongen 2018 har Salmo tagit fram Fury Pop som sticker ut lite. Jag fick möjlighetet att testfiska och kika närmare på betet under hösten 2017. Enkelt beskrivet har betet en filtyta.

Den sträva ytan river upp mer vatten vid varje pop och får betet att stanna upp snabbare. Dessutom känns betet mer naturligt för fisken, vilket ger ett hårdare hugg som ger nån sekund extra att sätta mothugget.

Pausen är det absolut viktigaste vid popperfisket och de allra flesta huggen kommer när betet ligger stilla någon sekund i ytfilmen. Den sträva ytan på betet ger snabbare stopp och en längre paus för fisken att hugga.

Fury Pop kommer i sex fångstgivande färger. En fjäderbeklädd sylvass Mustad KVD krok. Med rasselkulor. Realistiska 3D ögon och rostfria splitringar.

Har du inte testat popperfisket tidigar så har du missat en av de roligaste metoderna. Att fiska popper är enkelt. Fiska i närheten av växtlighet eller över grundtoppar. Kasta ut och ta hem betet med rejäla knyckar med spöet. Veva in slaklinan och låt poppern ligga still en sekund eller två. Gör ett nytt knycke och repetera. Huggen kommer alltid överraskande och nästan alltid vid den korta pausen när betet ligger stilla.

Själv använder jag popper mest till abborren men nästa alla predatorer gillar att klippa ett snabbt ytfiskat bete under den varsammare delen av säsongen. Att se huggen är ruskigt vanebildande och vansinnigt roligt.

Text Tommy Lönnebacke

Related Article

Alla Artiklar

Icross 3000 & 1

Vattnet är alltid grönare (bättre) p …

  • Admin
  • 0
  • 0