Moken V2

Admin

Feelfree´s nya version av Moken V2 som kommer 2020 är något som vi redan nu har testat. Innan jul har vi tagit denna modell på tur i iskalla vintervatten. Moken V2 har en hel del förbättringar jämfört med första upplagan. Feelfree har de sista åren verkligen satsat för att möta konkurrensen från de amerikanska märkena av fiskekajaker.

Den största nyheten är stolen som nu är en modern riktigt bekväm kajakstol med hög och låg läge. Man har bytt till nya stadigare rails från Railblaza både fram och bak.

Bungy corden bak i last utrymmet har fästs i insidan av kajaken istället för railsen. Spötopps skydd har monterats längst fram i kajaken. En annan större förändring är att man tagit bort centrumkonsollen och ersatt den med Feelfree´s Sonarpod vilket gör montering av ekolod i V2-modellen till en barnlek.

Nya fotpeggar som är smidigare att flytta. Stå upp ytan har fått ett tjockare lager foam så man står skönt. Rodret som är ett tillbehör blir även det uppdaterat till Feelfree´s nya Beavertail som har ruskigt bra roder egenskaper.

I övrigt har den samma egenskaper som den gamla mycket populära modellen. Moken är en kajak med mycket goda paddelegenskaper vilket gör den till en perfekt allroundkajak som passar både större och mindre vatten. Den är betydligt smalare än de flesta nya fiskekajaker vilket gör den snabb i förhållande till sin storlek. Rent prismässigt kommer den att ligga ruskigt bra till. V2 är smalare (82 cm) än de flesta nya modeller av fiskekajaker vilket ger ett mycket lägre motstånd och bra glid.

Sen tidigare har Moken modellen gott om förvaringsmöjligheter, bakom stolen finns en liten lucka för åtkomst och inre förvaring sam hela bakre däcket. Den stora frontluckan för förvaring inuti kajaken. Två inbyggda spöhållare samt paddelhållare på båda sidor. Rejäla bärhandtag på sidor samt fram och bak. Samt Feelfree´s “Wheel in the keel”, dvs hjulet som man rullar kajaken på vid transport på land.

Föredrar du att paddla eller söker en allround modell som instegskajak så är Moken V2 från Feelfree ett riktigt bra val
De första exemplaren finns redan i Sverige hos Kajaktiv men dyker till våren upp hos övriga återförsäljare

Fakta:
Längd 3.85m
Bredd 82cm
Vikt 30kg
Rekommenderad lastvikt: 190kg
Rek Pris 13.750 kr

Text Tommy Lönnebacke