Kayak Predator Open Sommen

Admin

Tävlingen i Sommen är också del av SM-serien i Kajakfiske avgjordes 27-28 maj i strålande solväder och det var många som blev hårt grillade av den obarmhärtiga solen. Att de sedan blåste som tusan gjorde att man inte kände av hur varmt det verkligen var. Den hårda blåsten gjorde också att det blev kämpiga förutsättningar för de allra flesta.

Efter den första hårdfiskade dagen hade Cherdsin Jitlueam sm-seriens enda tjej, rundfiskat samtliga grabbar och hade en klar ledning. Första kvällen tillbringades utomhus med grillning och god dryck i högsommarvärmen innan deltagarna däckade på Hättecamping.

Tävlingens största fisk, en gädda på 93 cm landades av Håkan Johansson under dramatiska förhållanden mitt i den hårda vinden på Sommen. Undertecknad assisterade Håkan och i de höga vågorna hoppade gäddan av mätbrädan och landade i min kajak och bet sig ilsket fast över fotknölen. Mina kajakskor i neoprene räddade mig från ett blodbad mitt på sjön och efter mycket om och men lyckades gäddan fotas och returneras under tiden vi blåst en kilometer bort ifrån målgången som vi var på väg emot när fisken vertikalades upp ifrån djupet.

Lars Lundberg hade en alldeles briljant andra dag och lyckades kliva upp överst på prispallen. Cherdsin ledaren från första dagen lyckades tappa sin favoritutrustning under en mätning av en bråkig gädda.

Kayak Predator Open Sommen (fd Hobie Cup) var ett mycket välorganiserat arrangemang och vi skall passa på att tacka sponsorerna RAM, Hobie och C-Map m.fl. för priserna och fina goodie bags till deltagarna.