Kajaktiv Fishing Challenge Tjörn en kajaktävling för havsöringsfiskare

Admin

Förra året genomfördes den första tävlingen på Tjörn som också är den tidigaste kajakfisketävlingen på säsongen. Havsöring är målet och i år går tävlingen av stapeln en vecka efter havsöringspermiären på Västkusten.

Kajaktiv Tjörn är startplatsen och huvudtävlingen går på lördagen och under söndagen körs det en kort cashtävling. Mer info hittar du på Kajaktiv Fishing Challenges Facebooksida här..

Tävlingen genomförs i en klass där både spinnfiskare och flugfiskare deltar man emot man. Förra året hade vi en ruskig dimma under första halvan av tävlingen och ungefär hälften av deltagarna lyckades landa en havsöring. De tre längsta havsöringarna ger tävlingsresultatet och segraren.

Boende hittar man på Hav & Logi med stora rymliga stugor som rymmer 5-7 personer för en överkommlig penning.

Havsöringen är en lynnig fisk som är i ständig jakt på föda, så när fisket är trögt måste man kunna variera sitt fiske ordentligt. Fiska både djup och grunt byta storlek på betet och när man hittat en plats och en metod som funkar så är det bara att nöta. Att tävla i havsöringsfiske är inget för de utan nerver av stål!

Hjärtligt Välkomna!

Text Tommy Lönnebacke