Kajakfiske SM avgjort

Admin

Sista helgen i augusti avslutade SM-serien under den sista deltävlingen Back to Basics i Mälaren.
Under de fyra deltävlingarna har det skrattats, det har knäckts och tappats spön. Svordommar, missade håvningar och misslyckade mätningar gav en ruskigt spännande avslutning där massor av kajakfiskare hade chans att nå medaljplatserna.

Lars Lundberg lyckade med nöd och näppe knipa första platsen och koras till vår förste svenska mästare i kajakfiske. Bakom honom blev det en riktig nagelbitare. Manuel Dahlberg och Håkan Johansson landade på samma poäng. De hade samma resultat i inbördesmöten. Vi fick kika i listorna efter om någon av dem hade en av tävlingarnas största fiskar och i deltävlingen på Sommen lyckade Håkan landa deltävlingens största fisk och med den knipa den totala 2:a platsen med en hårsmån.

Denna tävlingssäsong har givit de många deltagarna massor av nya lärdomar som kommer att utveckla sporten framöver. Det känns tufft att sitta i tävlingsledningen och diskkvlificera fiskar bl.a av att inte startnummer syns tydligt vilket har drabbat många deltagare. Det är lätt att i ivern missa den rackarns lilla id-brickan. Reglerna har setts över och vi som arrangerat har lärt oss mycket av de tävlande vid samtliga arrangemang.

Det blev ett rätt stort manfall på slutet. Många deltagare fick inte ledigt eller hade möjlighet att komma till minst 3 av deltävlingarna som är ett krav för att kunna få ihop poäng. Detta är ju något som tävlingledningen får kika över till kommande år.

Ett stort tack till alla som varit med och ett jättetack till sponsorerna av deltävlingarna. Bios, Ekolodmontering, RAM Nordic, , TNP, Feelfree, Hobie, C-Map, Abu Garcia, Native och Profish. Samt ett speciellt tack till våra huvudsponsorer RAM Nordic, TNP, FeelFree och Raymarine

Top 3

1, Lars Lundberg
2, Håkan Johansson

3, Manuel Dahlberg

Hela listan hittad du på Kajakfiske SM´s Facebooksida

Related Article

Alla Artiklar

Icross 3000 & 1

Vattnet är alltid grönare (bättre) p …

  • Admin
  • 0
  • 0