Galaxy Kayaks en tillverkare för alla

Admin

För att göra en snabb presentation för Galaxy Kayaks så finns detta märke i Skandinavien, Tyskland, Holland, Italien, Spanien, Portogal och Kroatien.

Det går bra för Galaxy Kayaks, då märket säljer väldigt bra i Europa då Galaxy Kayaks associeras med kvalité.
Kajakerna är gjorde i LLDPE plast som är inhandlat direkt från USA. Tillverkningen har Galaxy Kayaks ägare valt att lägga i Kina då produktionen blir betydligt billigare och så också slutpriset ut till kund.

Tittar man på Galaxy Kayaks utbud så finns det kajaker till olika prisklasser. Är du en fiskare som huserar på en liten sjö, ja då behöver du sannolikt inte en stor kajak med höga krav. Fiskar du på kusten så krävs det mer av en kajak och då är kraven större. Tittar man på vad som produceras i Asien så finns det idag en oerhört stor marknad med kvalitetsprodukter, men det finns dock också sämre kvalité i Asien det ska ingen hymla om.

Galaxy Kayaks introducerades på den svenska marknaden inför år 2017 och några valde att hänga på det racet. Jag är en av dom. Om du handlar en kajak från Galaxy Kayaks så har du 3 års garanti, vilket är oerhört generöst om man jämför med andra kajaker som säljs utan något märke, eller mer etablerade märken. Tittar man lite närmare så ser man att Galaxy kayaks är “CE” märkta, det betyder att kajakerna är kvalitetstestade och uppfyller kvalitetskraven för att få säljas i Europa och säljer gör dom.

 

Cirka 20,000 användare skriver reviews om sina kajaker eller postar en film på youtube.
Jag har bland annat sett flera Galaxy-användare som har fiskat “Catfish” (Siluriformes) från sina kajaker i södra Europa. Galaxy Kayaks Scandinavia har sitt huvudkontor i Danmark, där ifrån skickar dom kajaker till Sverige så långt norrut som till Stockholm. För att få en eller flera kajaker skickade till dig och du bor norr om Stockholm, ja då är det Hammarstrand Sport i Jämtland som du ska vända dig till. Galaxy Kayaks Scandinavia behövde nå ut till hela Sverige och fick en återförsäljare i Hammarstrand Sport. Jag själv huserar numera i Sundsvall, en fantastisk utgångspunkt med närhet till vatten överallt och inte allt för långt till Stockholm eller Lappland.

Jag ska här berätta lite mer om mina erfarenheter utifrån dom kajakerna jag har provat.

Galaxy Marlin:
Galaxy Marlin var den första kajaken jag köpte från Galaxy. Kajaken var till synes, snabb, stabil och bekväm.
Eftersom att jag visste att jag snart skulle förädla mitt blod och bli norrläning så var en snabb, bekväm och stabil kajak mitt mål.

Halva säsogen 2017 gick åt till att prova och stresstesta Marlin från kusten men även i insjö. Kajaken gjorde sig bra, riktigt bra. Det kajaken i sig saknar är stabilitet för stående fiske. Jag tänker inte skriva att det är en kajak som klarar allt, för det gör den inte. Du kan inte stå upp och flugfiska från denna kajak. Men du kan paddla i hög marschfart och nå dom platser som annars kan anses otillgängliga från andra kajaker.

Jag kan gå in på sekundär stabilitet på denna kajak och snabbt förlora ert intresse, det är kajak som är gjord för att vara snabb, bekväm och klara av att ta vågor som snabbt kan komma när du fiskar på just kusten.
Du kan svänga och styra kursen med ett roder, men framförallt så håller du kursen bra när du driftar.
Personligen så tycker jag att Marlin är en fantastik kajak att ha på en sjö där du vill paddla från plats A till B så snabbt som möjligt. Stolen är riktigt bekväm, du sitter enkelt en hel dag utan att det blir obekvämt. Dom förvaringsutrymmen som finns på kajaken är riktigt inbjudande för att göra en resa ut till en ö och campa på, du rymmer lätt packning för en campingtur eller som vi dedikerade sportfiskare säger en “3-dagars satsning”.

Galaxy Wahoo:
Trampkajaker är inne i sin tid precis som experterna år 1995 sa att internet var en fluga. Pedalkajaker är här för att stanna. Jag hade den stora äran att testfiska Galaxy Kayaks Wahoo v.1 under senare säsongen utav paddelåret 2017.
Mycket var bra, en del kunde bli bättre var mitt betyg.  Nu släpper Galaxy Kayaks sin nya Wahoo och jag törs säga att den kommer att bli sjukt grym. Du har el-motorn som finns i centrum utav cockpit men också alternativet
som är trampor som släppas nu i sommar. Just Wahoo S-Series som tilläggsnamnet också är kommer att förgylla många jägare och sportfiskares äventyrspass under 2018 års kajaksäsong.

Personligen så använder jag el-motorn på endast dom stora sjöarna där paddelavståndet blir för långt och fisket är allmänt segt, istället använder jag den tilltänkta förvaringen för batteriet till att ha mina betesaskar bakom stolen.
Du får plats med 2 stycken jerklådor i detta utrymme för att ge er en idée på storleken.
Förvaringen är tänkt för ett 110 ah 12 volts batteri, kablarna är redan dragna så allt du behöver göra för att få el-motorn att fungera är att koppla kablarna på batteriet.

Teamet som designade kajaken vill ha en hybrid-kajak där du kan välja själv om du vill paddla, trampa eller använda el-motorn. Under två års tid har designteamet jobbat med ritningar, prototyper och formar och nu har vi slutprodukten på denna. Finner du hela paddelerfarenheten mer tillfredsställande än vad du gör med trampor eller motor så kan du lita på att denna kajak även fungerar att paddla. Det finns vissa sjöar där det är så mycket växtlighet så att paddel gör sig bäst lämpat och såna sjöar har vi här uppe i Sundsvall. Galaxy fortsätter att designa och jobba med blueprints för kommande kajaker och jag är själv involverad i ett par projekt där jag vara med och påverka,
något som är jättespännande.

Text Johannes Lindholm