Cheburachka-skallar med skruvlås smarta trollingvikter

Admin

En av de svåraste bitarna när man går över från båtfiske och blir en fanatisk kajakfiskare är begränsningen av utrustning. Kajaken har helt enkelt inte praktiskt utrymme för en hockeytrunk med beten och tillbehör.

Jag har under åren vässat mina egna betesboxar med att enbart innehålla favoriter för alla tillfällen. En smart lösning som jag snubblade över på Facebook är Peter Dahlströms Cheburachka-skallar med skruvlås, de är perfekta när jag snabbt vill få en vobbler att gå djupare.

Jag fäster den blixtsnabbt i tafsens beteslås och skruvar sedan i vikten i betet och få på så sätt en förtyngning och ett vobbler som kommer ned djupare. Peter som via sin sida Dahlströmflugan gör dessa skallar har en oändlig variation och finurliga lösningar. Det går att använda centerpinnen och variera vikt en. Jag skaffade själv 28 och 50 grams skallar till trollingen när jag vill få ned mina beten rejält mycket djupare.

Jag har dessutom skaffat lite andra av Peters kluriga lösningar som tar liten plats i tillbehörslådan men gör att jag enkelt kan variera mitt fiske utan att behöva ha med mig en extra låda med ”bra och ha prylar”.

Spana i Dahlströmflugan på Facebook här…

Text och bild Tommy Lönnebacke

Related Article

Alla Artiklar

Icross 3000 & 1

Vattnet är alltid grönare (bättre) p …

  • Admin
  • 0
  • 0