Raymarine lanserar en fyrkärnig MFD med pekskärm och 3D-vy samt CHIRP-funktion

Admin

Så här definieras “axiom” i ordboken från Merriam-Webster: “ett påstående som accepteras som sant och ligger till grund för argument eller slutsatser” eller “en etablerad regel eller princip eller en uppenbar sanning”. Ordet kommer från grekiskans axios och latinets axioma med innebörden “något värdigt”.

“AXIOM” är verkligen det perfekta namnet på Raymarines effektiva nya navigationssystem. Med inbyggt RealVision 3D™-ekolod, det helt nya operativsystemet LightHouse 3 samt fantastisk prestanda hos den fyrkärniga processorn ger AXIOM helt nya möjligheter till navigation och för att hitta fisk. Multifunktionsdisplayerna i Raymarine’s Axiom-serie ger mycket detaljerade bilder via Raymarines exklusiva RealVision 3D och gör det mycket lättare att identifiera fisk och föremål. De nya robusta pekskärmarna helt i glas finns i storlekarna 7, 9 och 12,1 tum och är förinstallerade med Raymarines nya LightHouse 3-operativsystem. LightHouse 3, i kombination med Axioms snabba fyrkärniga processor, ger en intuitiv och kraftfull navigationsupplevelse genom ett omdesignat gränssnitt som går snabbt att lära sig och är enkelt att anpassa.

NYHET! RealVision 3D Sonar
RealVision 3D Sonar representerar teknik som sportfiskare har efterfrågat sedan dag ett – möjligheten att se vad som finns under, bakom och vid sidorna av båten. Allt på en gång och i tre dimensioner. Med otrolig prestanda från den fyrkärniga processorn visar RealVision 3D hela undervattensvärlden – inklusive struktur, gömslen, fisk och betesfisk – med otroliga detaljer. Användaren kan panorera, tilta och zooma på 3D-bilden för att undersöka den ur alla vinklar, även från unika håll som från stående på bottnen och tittande upp mot båtens botten. Ser du gömslen som du vill utforska? Eller kanske ett stort stim med fisk nära bottnen eller pelagisk fisk? Med ett enkelt tryck på intressepunkten var som helst i det tredimensionella utrymmet ser du direkt vart du ska i kartvyn. Med Axiom ger Raymarine sportfiskare ett helt nytt sätt att se på undervattensdata samt oändliga anpassningsmöjligheter för att uppfylla enskilda behov, allt från en komplett givare, ingen separat modul krävs.

AXIOM range
RealVision 3D-givaren kombinerar CHIRP DownVision, CHIRP SideVision, High Frequency CHIRP och RealVision 3D i en och samma givare. Dessutom kompenserar ett inbyggt gyro i givaren för båtrörelser och ger 3D-bilder med extremt hög detaljrikedom. Tack vare möjligheten att samtidigt se 90 m åt både vänster och höger samt ned till 90 m djup, har det aldrig gått lättare eller snabbare att söka av hela vatten. RealVision 3D ger sportfiskare, dykare, räddningsteam och båtförare en sann, lättolkad bild av topografi, fisk och bråte på bottnen. Det enda som hade gett en bättre bild vore att tömma vattendraget på vatten.

OS och hårdvara med den senaste tekniken
Raymarines ingenjörer har lyssnat på kunderna som efterfrågat en effektivare och mer intuitiv användarupplevelse. Resultatet? LightHouse 3 är ett snabbt och lättanvänt gränssnitt som ger dig full kontroll med bara ett par tryck. Med menykontrollerna i LightHouse LiveView kan användarna anpassa sjökortet och se navigationsbilden förändras i realtid. En komponent som ofta förbises i marinelektronik är processorn, som bestämmer hastighet och användarvänlighet när flera funktioner körs samtidigt. Axiom har utrustats med en fyrkärnig processor. Detta gör enheten snabbstartad och möjliggör visning av flera skärmvyer i flera fönster, databoxar och realtidsjusteringar samtidigt som Axiom kör flera bakgrundsuppgifter.
Priserna för Raymarine multifunktionsdisplayer i Axiom-serien sträcker sig från 8´990 kr till 39’590 kr inklusive moms.

Nyheten visas för första gången i Sverige på Sportfiskemässan i Jönköping 17-19 mars och hela kittet beräknas landa i handeln i månadsskiftet april/maj.

 

Related Article

Alla Artiklar

Icross 3000 & 1

Vattnet är alltid grönare (bättre) p …

  • Admin
  • 0
  • 0