Kajaktiv Fishing Challenge och Kajakfiske SM

Admin

Havsöringspremiär på Västkusten var startskottet till årets tävlingssäsong. Kajaktiv Fishing Challenge Tjörn som stod värd för den första deltävlingen i Kajakfiske SM hade samlat ett härligt fiskesuget gäng på Bleket hos Kajaktiv.

Innan tävlingen var det dags för en härlig frukost hos Lottas Bak & Form, det lilla bageriet som är prisbelönt för sitt fantastiska surdegsbröd. Efter kaptensmötet vid 8,00 var det äntligen dags för den gemensamma startskottet.

Förutsättningarna på morgonkvisten var fantastiska. Oerhört lite vind, mulet men uppehåll och några få plusgrader. Vatten var fortfarande kallt och bara någon timme efter starten rullade en tjock dimma in och tog ned sikten till endast tiotalet meter.

Tävlingsdeltagarna kunde inte urskilja varandra i det tunga diset och vi som tävlade hade ingen aning om hur det gick för de övriga kombattanterna eftersom man inte såg dem. Fisket i det 5 gradiga vattnet var ultratrögt och de som lyckade landa fisk hade hittat havsöringen i de sydvända grunda vikarna som hade ca 2 grader varmare vatten.

Efter en hel dags fiskande var det dags att ta sig tillbaka till starten för invägning och en härlig grillad hamburgare med dryck. På väg tillbaka i dimman hördes surret om att fisket varit segt som en måndagsmorgon för de flesta och endast 5 personer redovisade fisk i protokollet.

Överst på pallen hamnade undertecknad som också fick tävlingens största öring (50 cm).

1 Tommy Lönnebacke
2 Håkan Johansson
3 Roger Jansson
4 Lars Lundberg
5 Jesper Hollstrand

Hela poänglistan hittar du på Kajakfiske SM´s facebooksida.

Om en månad är det dags för nästa deltävling på Sommen. Tävlingarna är naturligtvis öppna för dem som vill vara med och tävla emot de som deltar i hela SM-serien. Väl mött på Sommen!

Text Tommy Lönnebacke, Foto Tommy Lönnebacke, James Venimore

Related Article

Alla Artiklar

Icross 3000 & 1

Vattnet är alltid grönare (bättre) p …

  • Admin
  • 0
  • 0