Under förra hösten testade jag två prototyp modeller av paddeldräkter från Hiko Valkyrie & Tootega
Det som skiljer en paddeldräkt från en torrdräkt är tjockleken. Paddeldräkterna är betydligt tunnare och gjorda för aktiviteter. De håller dig dock snustorr om du trillar i vattnet och är ett perfekt alternativ under mellansäsongen och vintern

Jag gillade verkligen hur tunna och smidiga dessa var och de skulle lätt kunna användas under förstärkningsplagg om så önskas
Hiko har gjort torrdräkter i evigheter och dessa känns både genomtänkta och sitter riktigt bra

Tycker du att din nuvarande torrdräkt känns klumpig eller är på jakt efter ett smidigt plagg så spana gärna in dessa som säljs på Kajaktiv.se

Hiko ValkyrieValkyrie är en ny prisvärd paddeldräkt som passar bra för surfski, turpaddling och SUP. Den är också ett bra val för dig som ägnar dig åt kajakfiske vintertid.

hiko-valkyrie-paddeldrakt-med-gylf.jpg

Paddeldräkten är försedd med en tät men följsam neoprenkrage som lämpar sig för forspaddling upp till Klass III-forsar. Kragen är skonsam mot huden även under längre tid i saltvatten i jämförelse med en latextätning. Detta gör Valkyrie till ett bra val för aktiviteter med lite högre puls som när du paddlar surfski till exempel. Handledstätningarna är gjorda i latex med ett skyddande och värmande lager neopren utanpå. Fötterna hålls torra i sockorna av Cordura vars sömmar också är tejpade. Gylfen gör också dräkten mer bekväm och praktisk under längre turer.

Hiko Tootega
Önskar du att träna och paddla tryggt under vintertid men upplever att en ordinär torrdräkt blir för varm och begrännsar dina rörelser för mycket? Då är Hiko Tootega en produkt som kommer att intressera dig.

Tootega är nämligen anpassad för aktiviteter med högre intensitet och stora krav på rörelsefrihet och ventilation. Till skillnad från tyngre dräkter som oftast i grunden är designade för paddling i forsar eller extrema förhållanden får du här en dräkt som utvecklats med dina behov i fokus.

Tootega ar en utmärkt dräkt för en mängd aktiviteter. SUP, surfski, havspaddling, segling, kajakfiske, kitesurfing och vindsurf.

Av Tommy Lönnebacke