Jag hade redan för ett år sedan möjligheten att testa Seastream Angler 120 PD hos tillverkaren FeelFree på mitt besök i deras fabrik i Thailand. Sent i höstas fick den färdiga produkten sig en hårdtest både på hemmaplan och i Norrland.

Denna modellen är nog den snabbaste av modellerna som tillverkas av FeelFree. Trampenheten Rapid Pedal Drive är samma enhet som sitter i BigFish 108 som är ett annat varumärke i Feelfree familjen. Men i och med att kajaken är betydligt lättare än BF 108 så är modellen rena raketen. Seastream Angler 120 PD bygger på en paddelkajak i grunden och är därför också väldigt lättpaddlad när du inte vill eller kan använda trampsystemet.

Rodret är det överdimensionerade Beaver Tail från Feelfree och ger en rak och stabil kurs. En styrenhet på vänster sida.
Det enda minuset var att stolen hoppade ur läget och hamnade ett hack längre bak. Vi var i kontakt med Europa Agenturen och redan till vårens leveranser är detta löst med en låsning av stolen.

Egenskaper:
– Sit-On-Top
– Stabil design
– Integrerad Rapid Pedal Drive
– Mjuk och precis styrning med roder av  Beaver Tail-typ
– EZ Rider-säte med möjlighet att justera sittställning i både höjd och sidled.
– Förstärkt plattform för stående fiske
– 2X spöhållare integrerade i skrovet
– Öppen förvaring i fören med elastiska remmar
– Feel Free Gear UNI-Track tillbehörsskenor
– Skydd för spöändarna
– Väl tilltagen Tankwell akterförvaring med integrerade elastiska remmar
– Gjutna bärhandtag
– Integrerad kölskydd
– Dubbla paddelhållare
– Dräneringsplugg
– Självdränerande däck
– Slitstarkt material (PE)

Seastream Angler 120 PD är tänkt som en instegsmodell ifrån Feelfree familjen men den är betydligt bättre än så och kommer att vara en kajak även för den lite mer rutinerade fiskaren som vill skaffa en prisvärd trampkajak.

Priset för modellen (2020) var precis över 20.000 kr och är nog en av de mer prisvärda modellerna på marknaden.

Tommy Lönnebacke