Ifish Origin fyrdelade borrespön
Ifish Origin fyrdelade borrespön

Ifish Origin fyrdelade borrespön

Såg prototyperna strax innan jul och har verkligen sett fram emot att få testköra dessa riktigt prisvärda haspelset till både mitt abborrfiske och röding/öringfisket

Origin serierna finns i 7 olika modeller och ur den serien valde jag själv de två fyrdelade seten av rent praktiska själ.

Redan de första vändorna fick spöna och rullen känna på ordentligt då abborren var trög men gäddorna bjöd upp till dans.

A328ECD9-384C-4F7B-8E8B-8C214A9856CD_1_201_a.jpeg

Med en härligt mjuk aktion vid drillningen tröttades sjövargarna utan problem och slirbromsen i kombination med klingan gör fighten till härlig upplevelse.

Min första känsla var att det kändes som ett gammalt hederligt glasfiberspö under fighten men det är en modern IM-7 grafit som krysslindats. Detta ger en riktigt stark klinga som finns med under många fisketurer framöver.

Jag blev riktigt förälskad i framförallt det lättare 3-15 grams kitet. Har fått en handfull 3 kilos fiskar på detta spö och det ger underbart roliga stunder på sjön och att priset är överkomligt gör detta till ett bra köp.

Fakta
IM-7 grafit med Powerflex teknologi, EVA-Pro handtag, X-wrapping mm i kombination med haspelrulle med grafitstativ, mjuk och jämn broms, aluminiumspole, hårdkromad linförare, 4 kullager + 1, snabbstopp.

Haspelset Origin 7′ 3-15g 4-delat, 3-15g, 1199 kr
Haspelset Origin 8′ 5-25g 4-delat, 5-25g 1299 kr

Text Tommy Lönnebacke